17.1 C
Çanakkale
26 Nisan 2024
MESLEK REHBERİ REHBERLİK DOSYALARI

DİŞ HEKİMLİĞİ BÖLÜM TANITIMI

Program Tanımı ve Amacı

Diş Hekimliği Programı, diş sağlığının korunması, diş ve çene hastalıklarının tedavisi ile protez diş yapımı konularında diş ve ağız boşluğu hastalıklarının tedavisi için çalışacak diş hekimlerini yetiştirir ve bu alanda gerekli çalışmaları ve araştırmaları yapar.

Öğrenim Süresi ve Okutulan Dersler

Beş yıl sürecek olan eğitim, kuramsal ve uygulamalı olarak yapılmaktadır. Diş Hekimliği programında temel fen derslerinden başka; Biyokimya, Protez, Deontoloji (hekimliğin kuralları, görevleri), Periodontoloji (etkin ağız bakımı), Ortodonti (diş ve çene düzensizlikleri), Pedodonti (çocuk dişleri tedavileri, sürekli dişlerin gelişimi), Ağız-Diş-Çene Hastalıkları ve Cerrahisi gibi dersler verilmektedir. Eğitim, uygulama ağırlıklı olup, fakülte kliniklerinde hastaların diş tedavilerini ve protez dişlerinin yapımını içerir.

Programın Eğitimi ve Çalışma Sahası İçin Gereken Nitelikler

Diş Hekimi olmak isteyenlerin; üst düzeyde genel yeteneğe sahip, el ve parmakları ustalıkla kullanabilme yeteneği olan, özellikle biyoloji konularına ilgili sabırlı, dikkatli, sorumluluk sahibi ve estetik anlayışı yüksek kimseler olmaları gerekir. Diş Hekimliği Programının ilk iki yılını başarı ile tamamlayan öğrencilere “Temel Diş Hekimliği Bilimlerinde Önlisans Diploması”, beş yıllık diş hekimliği fakültesini bitiren öğrencilere ise “Diş Hekimliği Yüksek Lisans Diploması “ ve “ Diş Hekimi ” unvanı verilir. Diş hekimleri diş ve ağız hastalıklarının tanı ve tedavisini gerçekleştirirler.

Mezuniyet Sonrası İş ve İstihdam Olanakları

Diş Hekimleri hastanelerde, dispanserlerde veya özel muayenehanelerde görev yaparlar.

PROGRAMA AİT SAYISAL VERİLERE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

İlgili Yazılar

2024 YKS YE DOĞRU TEMEL BİLGİLER

admin

TERCİH EN ÇOK SORULANLAR

admin

ÜNİVERSİTE BÖLÜM VERİLERİ EŞSİZ ÇALIŞMA GRAFİKLER EŞLİĞİNDE

admin

YORUM YAZIN